Direktlänk till inlägg 14 april 2014
Antal: 24 stycken
Jäsning: ca 45 minuter + 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
4 dl mjölk
150 g smör
1 st ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
12 dl vetemjöl
Smörfyllning:
150 g smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
Vaniljkräm:
3 dl mjölk
2.5 msk potatismjöl
2 msk strösocker
2 st äggulor
1½ msk vaniljsocker
Pensla med:
ägg
Garnera med:
2 dl florsocker
1 msk vatten
Gör så här:
Smula jästen i en skål.
Värm mjölken till 37° och häll över jästen.
Rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, ägg, socker, salt och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl i maskin tills den är smidig.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 45 minuter.
Smörfyllning:
Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker till fyllningen.
Vaniljkräm:
Vispa ihop mjölk, potatismjöl, socker och äggulor i en kastrull.
Värm under omrörning tills krämen tjocknar.
Låt svalna och rör i vaniljsocker.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta, 60 x 40 cm.
Bred på smörfyllningen och rulla ihop.
Skär rullen i 24 bitar.
Ställ dem med snittytan upp i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg.
Tryck eller spritsa en klick -vaniljkräm i varje bulle.
Grädda i ca 25 minuter.
Låt svalna och glasera med florsocker utrörd i lite vatten.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|