Direktlänk till inlägg 27 juli 2014
Antal: ca 15 st
Första steget - degen:
15 g jäst
3 dl rumstempererat vatten
½ dl kallpressad rapsolja
10 g salt
ca 300 g specialmjöl
lite grovt havssalt eller sesamsfrön att strö över
Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna.
Knåda degen blank och gör ca 20 cm långa "korvar" av degen.
För samman ändarna gör en ring av varje korv.
Jäs bröden 15-20 minuter.
De får inte ha jäst för mycket utan ska vara ganska fasta när du trycker på degen.
Andra steget - gräddningen:
Först kokas bröden och sedan gräddas de i ånga 250°C & 210°C.
Häll upp vatten i en stor gryta.
Det ska vara så mycket vatten att man kan koka flera bagels åt gången.
När vattnet småputtrar läggs några bagels i taget i, inge för många eftersom de sväller kraftigt.
Vänd på bröden efter ett par minuter så att hela bageln blir kokt.
De flyter upp till ytan när de är färdigkokta.
Lyft upp bröden och låt dem rinna av samt strö över lite grovt havssalt eller till ex sesamfrön.
Lägg bröden på smord plåt och sätt in dem i ugnen på 250°C.
Spraya vatten på ugnsbottnen och stäng luckan.
Dra ner temperaturen till 210°C och grädda i ca 10 minuter.
Låt bröden svalna på galler.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|