Direktlänk till inlägg 18 januari 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 purjolök
200 g färska champinjoner
Margarin, smör eller olja att steka i
5 dl vatten + 2 hönsbuljongtärningar
3 dl mellangrädde
250 g färsk tortellini med ricottaost och basilika
½ grillad kyckling
Färska basilikablad
1 dl rostade pinjenötter
Gör så här:
Ansa och skär purjolöken i fina skivor.
Skär champinjonerna i skivor.
Fräs purjolök och champinjoner i margarin, smör eller olja i en stor gryta.
Löken ska bli glansig.
Tillsätt vatten, buljongtärningar och mellangrädde.
Låt soppan koka några minuter.
Tillsätt tortellini och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen.
Rensa och skär kycklingen i tärningar.
Tillsätt kycklingköttet och låt det bli varmt.
Späd eventuellt soppan med lite vatten.
Servera med färska basilikablad och pinjenötter.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|