Direktlänk till inlägg 22 februari 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 300 grader + 250 grader, 45 minuter
Ingredienser:
1 kyckling, ca 1,2 kg
Salt
Smör eller margarin
1 dl söndersmulat vitt bröd
4 msk smält smör
1 msk citronsaft
3 ansjovisfiléer
½ dl hackad persilja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm dragon
Gör så här:
Sätt ugnen på 300 grader.
Stycka kycklingen i fyra bitar, torka av dem väl.
Smula brödet och hacka ansjovisfiléerna.
Blanda till en pasta med smör, citronsaft, salt och kryddor.
Smöra fyra folieark.
Lägg en kycklingbit med skinnsidan upp på varje folieark.
Fördela kryddblandningen över bitarna.
Vik ihop paketen väl.
Sätt in dem i ugnen.
Minska värmen till 250 grader och grädda i 45 minuter.
Bjud grönsallad och råstekt persiljeströdd potatis till.
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|