Direktlänk till inlägg 5 april 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 kg grytbitar av högrev eller märgpipa
2 st gula lökar, grovt skurna
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st jalapeño, med frön och mellanväggar
Salt
Svartpeppar
4 dl kalvfond (ej koncentrat) eller vatten
jordnöts- eller olivolja
800 g fast potatis, klyftad
2½ dl kokosmjölk
2 tsk Red curry paste
1 st lime, rivet skal och saft av
Till servering:
Torrostade jordnötter
Chutney
6 st limeklyftor
4 st salladslökar, tunt skivade
1 dl strimla grönmynta eller koriander
Gör så här:
Hetta upp en tjockbottnad gryta med olja.
Bryn köttet väl runt om.
Tillsätt lök, vitlök och jalapeño och fortsätt bryna allt i 8-10 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Häll i fond och täck med lock.
Sänk värmen och låt det småkoka i ca 1 timme eller tills köttet är mjukt.
Tillsätt sedan potatis, kokosmjölk och curry paste.
Låt det småkoka tills potatisen är mjuk.
Rör med jämna mellanrum så att det inte fastnar.
Avsluta med att röra ner limeskal och saft och smaka av med salt och peppar.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|