Direktlänk till inlägg 10 april 2015
Antal: 6-8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 1 1/4-1½ timme
Ingredienser:
1-1½ kg kotlettrad i bit
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
400 g blandad färsk eller konserverad frukt, tex äpplen, persikor, ananas, plommon
1 dl buljong
Gör så här:
Lägg köttet i en ugnssäker form.
Ruta svålen med en vass kniv.
Stick in en köttermometer från kortsidan så att hela röret kommer in i köttet.
Strö över salt och peppar.
Stek i 175 graders ugnsvärme i nedre delen av ugnen tills termometern visar 75 grader, 1 1/4-1½ timme.
Kärna under tiden ur frukten och skär den i bitar eller klyftor.
Lägg frukten runt köttet när det återstår ca 15 minuter av stektiden.
Häll över buljongen.
Lossa köttet från benet och skär det i skivor.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|