Direktlänk till inlägg 15 april 2015
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1 kg morötter
2 st citroner, juicen av
5 klyfta vitlök
25 g bladpersilja
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 dl olivolja
1 msk salt (+1 t kokning)
Gör så här:
Skala och slanta morötterna i 1-1 ½ cm tjocka skivor.
Koka upp vatten med 1 msk salt i en stor kastrull och förväll morötterna i knappt fem minuter.
De ska fortfarande vara knapriga.
Spola av morötterna i kallt vatten i ett durkslag för att avbryta tillagningsprocessen.
Om du använder hela spiskummin kan du stöta dem med paprikapulvret i en mortel.
Pressa ur saften från citronerna och blanda med olja, salt, kryddor och finstrimlad persilja.
Låt stå kallt i några timmar före servering.
Håller i flera dagar i kylskåp.
Blanda eventuellt mer persilja i salladen vid servering.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|