Direktlänk till inlägg 21 april 2015
Antal: 24 stycken
Ugn: 175 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
150 g florsocker
1 st ägg, medium
225 g paranötter, malda
2 tsk rivet citronskal
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel, mald
Ev smaksatt smörkräm med pistage och pistagenötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C
Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt i en stor skål
Rör ihop paranötsraspet, citronskal, vaniljsocker och kanel i en annan skål och vänd försiktigt ner blandningen i äggsmeten
Knåda degen jämn och smidig i skålen ca 5 minuter.
Låt vila kallt och övertäckt ca 15 minuter.
Rulla ut degen till en lång, ca 4 cm tjock rulle på lätt mjölat bakbord.
Skär den i 24 delar.
Droppa en aning olja i handen och forma del till en liten kula.
Tryck ut varje kula till en kaka, ca 4 cm i diameter.
Lägg kakorna glest på en smord plåt, de sväller under gräddningen.
Grädda biskvierna i 15-20 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt dem svalna på galler.
Förvaras i tättslutande burk.
Kakorna kan garneras med pistagesmaksatt smörkräm, chokladdoppa och lite pistagenötterhack.
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|