Direktlänk till inlägg 27 november 2016
Antal: 2 stycken
Jäsning: 30-40 min + 20 min
Ugn: 200 grader, ca 40 min
Ingredienser:
1½ dl vetekross
2-3 dl vatten
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
½ dl Brödsirap
½ msk salt
1 ägg
1 dl Fibrex
ca 14 dl vetemjöl
Gör så här:
Koka vetekrosset mjukt i vattnet.
Häll bort överflödigt vatten och låt svalna.
Smula jästen i en bunke.
Häll över det ljumma vattnet och rör om.
Tillsätt oljan, brödsirapen, saltet, ägget och Fibrex-flingorna.
Tillsätt vetemjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter.
Låt jäsa i 30-40 minuter.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den blank och smidig.
Den får inte ha några sprickor.
Dela degen i 2 delar och forma till limpor.
Lägg dessa i smorda 1½ l formar.
Låt jäsa i 20 minuter.
Sätt ugnen på 200 °C.
Grädda formbröden på nedersta falsen i ugnen i ca 40 minuter.
Pensla de färdiga bröden med vatten.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|