Direktlänk till inlägg 4 mars 2017
Ingredienser:
5 ägg, ekologiska
4 msk kaviar typ Kalles kaviar
1 dl vispgrädde
2 msk hackad gräslök, färsk eller fryst
10 små kvistar färsk dill till garnering (valfritt)
20 gram babyspenat att servera äggen på (valfritt)
5 cocktailtomater att garnera med runt äggen (valfritt)
Gör så här:
Lägg äggen i kallt vatten.
Koka upp och koka i 10 minuter.
Kyl äggen i kallt vatten.
Vispa grädden hård i en skål.
Rör i kaviar och hackad gräslök i grädden.
Blanda.
Hit kan du förbereda och förvara kaviargrädden samt äggen kokta med skal på i kylen.
Servering:
Skala äggen.
Dela äggen på mitten och lägg upp på en tallrik eller serveringsfat.
Förslag är att först lägga en bädd av sköljd babyspenat under.
Fördela kaviargrädden på ägghalvorna.
Garnera ägghalvorna med en liten dillkvist på varje ägg.
Förslag är att garnera fatet med sköljda halverade eller delade cocktailtomater.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|