Direktlänk till inlägg 6 mars 2019
Antal: ca 24 stycken
Ugn: 175 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
1 ägg
1 dl strösocker
2 dl nutella, kylskåpskall
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Garnering:
Pärlsocker
Ca 24 hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop ägg och strösocker.
Tillsätt nutella och rör smeten slät.
Blanda ner vetemjöl och bakpulver i smeten och arbeta ihop allt till en smidig deg.
Rulla ca 24 bollar av degen.
Platta till dem och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över pärlsocker och tryck ner en hasselnöt i mitten av varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt dem svalna på ett ugnsgaller.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|