Direktlänk till inlägg 18 mars 2019

Veckomatsedel: Måndag- Söndag

Av Maria - Måndag 18 mars 06:00

Måndag:

Korv i röd sås: Fräs 400 g strimlad falukorv och 1 hackad gul lök i 1 msk smör. Rör ner 3 msk tomatpuré, 1 msk chilisås, 2 dl vatten och ½ köttbuljongtärning. Krydda med 2 krm rosmarin, salt och peppar. Sjud 3-4 minuter och runda av med ½ dl matlagningsgrädde. Bjud kokt ris till.


Tisdag:

Snabba champinjonsoppan: Koka upp 1 liter vatten med 2 buljongtärningar. Blanda ner 1 burk champinjoncreme (200 g) och 2 dl matlagningsgrädde. Vispa ner 3 msk vetemjöl utrört i lite vatten. Salta och peppra, låt sjuda 5 minuter. Blanda eventuellt i 10 g skivade brynta champinjoner.


Onsdag:

Lax i ugn: Lägg ca 500 g lax skuren i 4 bitar i en smord form. Häll över 1 dl fiskbuljong. Droppa lite citron över fisken, salta och fördela ca 1 dl hackad dill. Sätt formen i 200 graders varm ugn i ca 15-20 minuter. Servera med pressad potatis och lättkokt broccoli.


Torsdag:

Potatisplättar med yoghurtsås: Blanda 6 dl grovt riven potatis, 3 dl grovt rivna morötter, 1½ dl strimlad purjolök och 1 ägg. Salta och peppra. Klicka ut plättar och stek ett par minuter på var sida. Servera med en sås på 3 dl yoghurt smaksatt med 3 pressade vitlöksklyftor och 1 dl hackad färsk basilika (eller 2 krm torkad).


Fredag:

Fläskkotlett med smak av salvia: Blanda samman salt, peppar och 1 tsk salvia och krydda 4 kotletter. stek dem i smör tills de gått färg. Häll över 2 dl köttbuljong och låt kotletterna puttra tills de är klara. Ta upp kotletterna och red eventuellt av såsen med lite mjöl. Strö över 2 msk färsk hackad persilja. Servera med potatis och lättkokt purjolök.

Lördag:

Stor pirog.


Söndag:
Svampfylld kycklingfilé.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se