Direktlänk till inlägg 23 mars 2019
Antal: ca 30 stycken
Ugn: 175 grader, 10-12 minuter
Ingredienser:
100 g smör, kylskåpskallt
½ dl strösocker
Ca 2 1/4 dl vetemjöl
1 msk kakao
½ msk vaniljsocker
Garnering:
Ca 30 hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Hacka samman smör, strösocker och vetemjöl tillsammans med kakao och vaniljsocker.
Arbeta snabbt ihop allt till en smidig deg.
Låt degen vila inlindad i platsfolie i kylskåp en stund.
Dela degen i ca 30 delar och rulla varje bit till en rund boll.
Lägg dem på plåten och tryck ner en hasselnöt i varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt dem kallna på galler.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|