Direktlänk till inlägg 31 maj 2019
Jäsning: 30 minuter + 15 minuter
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
1 paket jäst
4 dl mjölk
1 näve solrosfrö
1 näve linfrö
100 gr margarin
10 dl vetemjöl special med fullkorn
havregryn till topping
Gör så här:
Värm upp mjölken till 37 grader och smula jästen i en bunke.
Häll över mjölken och blanda.
Häll i margarinet i små bitar samtidigt som du lägger i fröna.
Blanda om ordentligt sen kan du hälla i mjölet och arbeta degen tills den känns smidig.
Låt degen jäsa 30 minuter och rulla sedan små bollar som du lägger på en plåt.
Spaya bollarna med vatten och häll över toppingen.
Låt jäsa 15 minuter till under bakduk och sen kan du grädda frallorna i 200 grader i ca 10-15 min.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|