Direktlänk till inlägg 30 april 2020
Antal: 20 stycken
Jäsning: 30-45 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 225 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
2 dl vatten, fingervarmt
½ tsk salt
Ca 13 dl vetemjöl
150 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
Pensling:
1 ägg, uppvispat
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke.
Lös upp jästen med vattnet.
Tillsätt saltet och bara så mycket av vetemjölet att degen blir smidig.
Resten av mjölet tillsätts efter jäsningen.
Strö lite vetemjöl över degen och låt den jäsa, till dubbel storlek, under bakduk i 30-45 minuter.
Rör smöret smidigt med strösockret.
Blanda ner detta tillsammans med äggen i den jästa degen.
Tillsätt resten av vetemjölet.
Eventuellt behövs inte allt mjöl, så överdosera inte.
Dela degen i lika stora bitar, totalt 21 stycken.
En av de bitarna lägger du åt sidan, som sedan ska bli små bollar på toppen av briocherna.
Rulla de 20 bitarna till runda bollar.
Gör en fördjupning i varje boll.
Rulla 20 små kulor av degbiten du la åt sidan och fäst en kula på varje topp.
Smörj en muffinsplåt eller aluminiumfolieformar.
Lägg bröden i formarna.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 8-10 minuter.
De är godast att avnjuta färska, men håller sig fräscha någon dag.
Du kan frysa in bröden i ca 3 månader, men värm dem före servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|