Direktlänk till inlägg 5 september 2020
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
½ strimlad purjolök
75 g skivade champinjoner
50 g strimlade sockerärter
½ tärnad paprika
½ skivad chilifrukt
1 msk olivolja
½ dl skivade svarta oliver, 25 g
100 g halverade körsbärstomater
1 burk avrunna kräftstjärtar, 170 g
50 g skivad mango
100 g algnudlar
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk honung
Strimlad basilika
Salt
Peppar
Garnera med:
Basilika
Gör så här:
Fräs purjolök, svamp, sockerärter, paprika och chili lätt i olja.
Tillsätt oliver och tomater och låt fräsa med någon halvminut.
Ta av från värmen och blanda ner kräftstjärtar, mango, algnudlar, vinäger, honung och basilika.
Smaka av med salt och peppar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|