Direktlänk till inlägg 8 september 2020

Karl Alfreds kick

Av Maria - 8 september 2020 19:45

Antal: 2 bakformar

Jäsning: 45 minuter + 45 minuter

Ugn: 250 grader, 50-60 minuter + 200 grader, 15 minuter


Ingredienser:

250 g färska spenatblad eller fryst hackad spenat (2 paket à 250 g)
50 g jäst
½ liter ljummet vatten
2½ msk råsocker
1 msk havssalt
½ dl olivolja
3 dl grahamsmjöl
100 g solrosfrön
7-8 dl vetemjöl

 

Gör så här:

Rensa och skölj den färska spenaten.

Hacka den rå i matberedare eller hacka den fint med kniv.

Används fryst spenat skall den tinas först.

Pressa dessutom ur så mycket vätska som möjligt innan spenaten blandas i degen.
Lös upp jästen i litet av det ljumna vattnet.

Häll på resten av vattnet.

Rör i socker, salt, olja, och grahamsmjöl.

Tillsätt sedan spenat, solrosfrön och vetemjöl.
Knåda degen så att den blir elastisk och smidig.

Låt jäsa i degbunken under bakduk i 45 minuter.


Arbeta degen.

Forma till två limpor.

Lägg ett bakplåtspapper i varje bakform.

Lägg därefter ner deglimporna i formarna.

Låt jäsa under bakduk i ytterligare 45 minuter.


Skär några snitt i de jästa bröden med skarp kniv.

Grädda i 50-60 minuter i 250 grader.

Sänk värmen till 200 grader och låt stå i ytterligare 15 minuter.
Stjälp upp bröden på bakgaller och låt dem kallna under bakduk.


Det här brödet är grönt av färsk spenat.

Det känns hälsosamt och smakar gott.

Brödet serverades i början av 1990-talet på Design Center i Stockholm.

Där kunde man äta gott och nyttigt och inte särskilt dyrt.

Design Center är nu borta men brödreceptet lever kvar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards