Direktlänk till inlägg 10 september 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500-700 g vitkål
1½ msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk eller sojamjölk
Finhackad persilja
Salt
Peppar
Gör så här:
Ansa och strimla kålen.
Koka kålen nätt och jämnt mjuk.
Smält matfettet i en kastrull, rör ner mjölet och späd med mjölken.
Låt stuvningen sjuda några minuter.
Rör ner avrunnen vitkål och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Servera till ugnsbakade rödbetor eller rödbetsvegetter, marinerade haricots verts samt kokt potatis.
Tips!
Byt ut vitkålen mot skivade vaxbönor eller blomkål.
Ugnsbakade rödbetor:
Ställ borstade små rödbetor med skal på en saltbädd och baka 40-50 minuter i 200 grader.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|