Alla inlägg under juni 2021
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
2 st mogna avokado (de ska vara relativ mjuka när man klämmer på dem och är de inte mogna så måste du vänta då avokado är en katastrof omogna)
2-3 msk majonnäs
1 msk fet och tjock yoghurt
1 tsk citronsaft
1 dl skalade räkor
1 ägg
1 liten lök
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Ev. 1 krm cayenne
Ev. svart och röd rommix för garnering
Gör så här:
Dela och gröp ur avokadon.
Mosa avokadon.
Hacka ägget.
Blanda allt och smaka av med kryddorna.
Spara lite räkor till garnering.
Fyll de tomma skalen med röran och garnera sedan med räkor samt rom.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 korvar av bratwursttyp och med hög kötthalt
Currycoleslaw:
1 rejäl klyfta vitkål
1 stor morot
1 rödlök
4-6 msk majonnäs utan socker
2-4 msk gräddfil eller créme fraiche
1 msk citronsaft
1 tsk currypulver
1 tsk gurkmeja
Salt
Peppar
Gör så här:
Currycoleslawen:
Strimla vitkål, lök och morot.
Använd kniv, rivjärn, osthyvel eller gör det i maskin.
Lägg alltsammans i en bytta.
Slå ett par deciliter kokande vatten.
Häll av det varma vattnet och spola kål, morot och lök kall.
Låt det rinna av väl. Rör ner majonnäs, gräddfil och kryddor.
Vill du ha extra "fart" på curryn så rör du ut den i 1 msk kokande vatten och slår det över kålen.
Smaka av med salt och peppar.
Grilla korven och servera med kall coleslaw och en klick osötad fransk senap.
Ingredienser:
2 msk gula senapsfrön
1 msk örtsalt
2 msk fänkål
1 msk timjan
1 msk hel kummin
2 msk farinsocker
2 msk flingsalt
Gör så här:
Stöt alla ingredienser, utom farinsocker och flingsalt, grovt i en mortel.
Tillsätt sedan socker och salt.
Antal: 6-8 portioner
Ingredienser:
1 huvudsallad
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
4 sardeller
½ dl olivolja
1 citron
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda sallad, gräslök, persilja, skalad vitlök, kapris, sardeller och olja i en matberedare och mixa ihop.
Smaksätt med pressad citronjuice och ev med salt och peppar.
Servera till t.ex grillad flankstek.
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
4 röda paprikor
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 g getost
2 msk flytande honung
Tillbehör:
Rucolasallad
Pinjenötter
En skvätt olivolja
Finstrimlat äpple
Gör så här:
Dela paprikorna i två eller fyra delar, ta bort kärnhuset och vänd delarna i olivolja.
Salta och peppra.
Riv getosten, blanda med honung och klicka ner i paprikan.
Lägg dem på grillen med skalsidan ner och grilla ca 8 minuter.
Servera med en härlig sallad på rucola, pinjenötter, en skvätt olivolja och finstrimlat äpple.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 äggulor
1-1½ dl neutral rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
Ev. 1 tsk fransk senap
½ tsk chilipulver
1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Se till att ägg och olja har samma temperatur när du ska göra majonnäsen.
Vispa äggulorna någon minut med vinäger och ev. fransk senap.
Använd helst en elvisp.
Häll sedan i oljan droppvis tills majonnäsen börjar tjockna.
När den gått ihop kan man häll lite snabbare.
Smaka av med chili, riven eller pressad vitlök, salt och peppar.
Ingredienser:
3 msk rörsocker strö
1½ msk paprikapulver
1½ msk torkad timjan
1½ msk torkad basilika
1½ msk salt
¾ msk mald kummin
2 msk curry
1 tsk vitlökspulver
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna.
Pensla köttet, tex kycklingdelar, med lite olja eller flytande magarin.
Gnid in rubben och låt stå i kylskåp i minst 2 timmar.
Antal: till ca 1½ kg oxkött
Ingredienser:
½ dl farinsocker
½ dl whisky
½ dl kinesisk soja
½ dl dijonsenap
½ dl finhackad salladslök
1 tsk salt
½ tsk mald svartpeppar
Gör så här:
Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
Skaka om så att köttet täcks av marinaden.
Låt ligga i kylskåp i några timmar.
Skaka om påsen då och då under tiden köttet marineras.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|