Direktlänk till inlägg 17 juli 2022
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 ägg
1 msk rödvinsvinäger
2½ dl matolja
½ tsk salt
1 tsk ljus fransk senap
1 liten pressad vitlöksklyfta
1½ msk finhackad gräslök
Svartpeppar
Gör så här:
Lägg ner ägget i kokande vatten och låt koka exakt 3 minuter.
Skala det och skrapa ner innehållet i matberedaren.
Kör sönder ägget.
Droppa omväxlande vinäger och olja i ägghacket medan maskinen är igång.
Droppa ner oljan en tunn stråle så tjocknar såsen efter hand.
Smaksätt med salt, senap, vitlök, gräslök och ev peppar.
Såsen kan gärna stå och dra en stund innan servering.
Fräsch isbergssallad med nobisdressing som förrätt är en uppskattad klassiker.
Atlantis nya såsbok, 1995
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|