Direktlänk till inlägg 8 februari 2024
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20 minuter
Ingredienser:
600 g kassler
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
100 g lagrad ost
2 tomater
250 g grön sparris
Rosépepparsås:
1 schalottenlök
1 msk smör
1 ½ tsk rosépeppar
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk kalvfond
Servering:
Klyftpotatis
Gör så här:
Skär kasslern i tjocka skivor, skär en ficka i varje.
Krydda fickan med paprikapulver och peppar.
Dela osten i lika många bitar som kasslerskivor.
Lägg en ostbit i varje ficka.
Lägg kasslern på en plåt med bakpapper.
Skiva tomaterna och lägg en tomatskiva på varje kassler.
Gratinera i 20 minuter.
Rosépepparsås:
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör.
Tillsätt krossad rosépeppar och tomatpuré och fräs i 1 minut.
Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och fond och koka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Bryt av den nedersta träiga biten på sparrisen.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Lägg upp kasslern på ett fat.
Lägg sparrisen ovanpå och fördela lite rosépepparsås på och runt om köttet.
Servera med klyftpotatis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|