Direktlänk till inlägg 8 februari 2024
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 20 minuter
Ingredienser:
600 g kassler
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
100 g lagrad ost
2 tomater
250 g grön sparris
Rosépepparsås:
1 schalottenlök
1 msk smör
1 ½ tsk rosépeppar
1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 msk kalvfond
Servering:
Klyftpotatis
Gör så här:
Skär kasslern i tjocka skivor, skär en ficka i varje.
Krydda fickan med paprikapulver och peppar.
Dela osten i lika många bitar som kasslerskivor.
Lägg en ostbit i varje ficka.
Lägg kasslern på en plåt med bakpapper.
Skiva tomaterna och lägg en tomatskiva på varje kassler.
Gratinera i 20 minuter.
Rosépepparsås:
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör.
Tillsätt krossad rosépeppar och tomatpuré och fräs i 1 minut.
Tillsätt crème fraiche, grädde, soja och fond och koka i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Bryt av den nedersta träiga biten på sparrisen.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 3 minuter.
Lägg upp kasslern på ett fat.
Lägg sparrisen ovanpå och fördela lite rosépepparsås på och runt om köttet.
Servera med klyftpotatis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|