Direktlänk till inlägg 8 februari 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g frysta ärtor
900 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1/2 gurka
ca 600 g laxfilé
Gör så här:
Tina ärterna.
Skala potatisen och koka den i rikligt med vatten.
Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid.
Häll av vattnet.
Stöt sönder potatisen och blomkålen med elvisp.
Späd med varm mjölk och matfettet under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Dela citronen, pressa ena halvan och skär resten i klyftor.
Skär gurkan i tärningar och blanda dem med ärterna.
Krydda med salt och peppar.
Smaka av med citronsaften.
Skär laxen i portionsbitar och halstra den i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med blomkålsmoset och gurk- och ärtsalladen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|