Direktlänk till inlägg 8 februari 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g frysta ärtor
900 g mjölig potatis
250 g blomkål
2 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 citron
1/2 gurka
ca 600 g laxfilé
Gör så här:
Tina ärterna.
Skala potatisen och koka den i rikligt med vatten.
Skär blomkålen i mindre bitar och lägg dem i potatisvattnet när det återstår ca 10 minuter av potatisens koktid.
Häll av vattnet.
Stöt sönder potatisen och blomkålen med elvisp.
Späd med varm mjölk och matfettet under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Dela citronen, pressa ena halvan och skär resten i klyftor.
Skär gurkan i tärningar och blanda dem med ärterna.
Krydda med salt och peppar.
Smaka av med citronsaften.
Skär laxen i portionsbitar och halstra den i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida.
Krydda med salt och peppar.
Servera laxen med blomkålsmoset och gurk- och ärtsalladen.
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg delikatesspotatis2 msk skånsk senap1 dl majonnäs1 msk persilja, hackadev 2-3 msk kapris ev rödlök, skivadev 2-3 rädisor, hackade Gör så här: Koka potatisen mjuk, häll sedan av vattnet och låt pota...
Måndag: Pasta á la carbonara: Fräs 300-400 g klippt bacon/tärnat fläsk och blanda med nykokt favoritpasta. Servera med äggula i sitt skal, svartpepapr och parmesanost att riva. Färsk frukt. Tisdag: Panerade skivor/bitar av oxbring...
Måndag: Spenatsoppa: Fräs 1 strimlad purjolök i 1 msk smör i en kastrull. Strö över 2 msk vetemjöl och späd med 8 dl vatten. Smula i 2 grönsaksbuljongtärningar och låt soppan koka upp under omrörning och koka sedan på svag värme i ytterligare...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
||||||
|