Senaste inläggen
Antal: 8-12 stycken
Ugn: 180 grader, 18-20 minuter
Ingredienser:
400 g Philadelphia Light
75 g strösocker
2 ägg
12 oreos
50 g mörk choklad, smält
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Rör ihop Philadelphia och socker.
Tillsätt ett ägg åt gången under omröring tills allt är ordentligt blandat.
Lägg ett Oreo-kex i varje muffinsform (12 små eller 8 stora muffinsformar) och häll blandningen över kexen.
Grädda i 18-20 minuter tills kakorna har stelnat.
Låt stå i kylskåp i 3 timmar.
Dekorera med smält choklad innan servering.
Antal: 12 stycken
Ingredienser:
300 g mjölkchoklad
20 dumlekolor
6 dl rice krispies (90 g)
Gör så här:
Grovhacka chokladen (om du inte använder chokladknappar) och smält chokladen över ett vattenbad: Lägg chokladen i en värmetålig bunke och placera bunken över en kastrull med en liten mängd sjudande vatten på botten.
Låt chokladen smälta och rör om då och då.
Eller smält chokladen i mikron:
Lägg chokladen i en värmetålig skål och mikra i 30-sekundersintervaller på medeleffekt tills chokladen har smält.
Rör om mellan intervallerna.
Dela varje dumlekola i 4 bitar och rör ner bitarna i chokladen tillsammans med rice krispies.
Blanda noga.
Klicka ut smeten i 12 lika stora högar på ett bakplåtspapper.
Låt stelna helt i kylen.
Antal: 4 portioner
Ugn: 100 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
1,2 kg högrev
1 msk smör, att steka köttet i
1 msk rapsolja, att steka köttet i
2 morötter
1 palsternacka, stor
1 gul lök, stor
3 klyftor vitlök
4 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
5 dl rött vin
3 kvistar färsk timjan
4 lagerblad
4 msk kalvfond, koncentrerad
2 msk grönsaksfond, koncentrerad
4-5 dl vatten (så det täcker grytan)
500 g steklök, små
250 g champinjoner, små
200 g sidfläsk, rökt (el. bacon)
salt
peppar
persilja (till garnering)
Gör så här:
Skär köttet i bitar och bryn det i en het stekpanna med smör och olja.
Krydda köttet med salt och peppar och lägg över i en stor gryta.
Skär morötterna och palsternackan i grova bitar.
Skiva löken i 1 cm ringar och skiva vitlöken tunt.
Fräs allt i en stekpanna - inte i grytan! - och tillsätt tomatpurén och vetemjölet.
Rör så att allt blandar sig fint.
Häll på vin, timjankvistarna och lagerbladen.
Koka upp och låt det puttra ca 5 minuter i stekpannan.
Häll sedan över allt i grytan med köttet.
Tillsätt fond och sedan vatten så att det täcker ingredienserna (det kan vara mer än 4-5 dl beroende på hur stor gryta du använder).
Låt köttet puttra i grytan tills det är mört, det tar ca 1-2 timmar.
Medan grytan puttrar kan du skala de små steklökarna och skiva champinjonerna grovt.
Tärna sidfläsket (eller strimla baconet) stek de i pannan.
När sidfläsket nästan är klart, tillsätt champinjonerna och de hela, små steklökarna.
Efter 1-2 timmar när grytan gått klart och köttet är mört tillsätt smålökar, svamp och bacon och låt puttra ytterligare 20-30 minuter.
Är grytan grytan vattnig, tillsätt lite maizenamjöl.
Är den för tjock, späd med utspädd buljong.
Servera med potatis eller ett gott lantbröd.
Antal: 6 portioner
Ugn: 250 grader, ca 4 minuter
Ingredienser:
2 dl lemon curd
250 g mascarpone
2 dl crème fraîche
2 msk citronsaft
40 g mjuk saltlakrits
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa samman lemon curd, mascarpone, crème fraîche och citronjuice till en slät mousse och häll upp i serveringsglas.
Ställ dem i kylen medan du gör flarnen.
Lägg bitar av lakritsgodis med stora mellanrum på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in plåten mitt i ugnen ca 4 minuter tills godiset smält ut till flarn.
Ta ut plåten och låt flarnen svalna innan du lossnar dem och dekorerar moussen.
Ugn: 175 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
150 g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 msk ljus sirap
3,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Dumle
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom dumlen till en smidig deg.
Rulla ut degen till fingertjocka längder.
Dela dumlekolorna på mitten och tryck sedan ner dem på längden i kakdegen.
Kakdegen kommer att flyta ut ganska mycket i ugnen, så lägg dem inte för tätt på plåten.
Gräddas i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt kakorna svalna en aning innan du skär dem i snitt.
Förvaras i en burk med lock.
Går även utmärkt att frysa in.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|