Direktlänk till inlägg 6 juni 2016
Måndag:
Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk senap, 1 äggula och 1 hårdvispad äggvita. Bred blandningen över korvarna. Gratinera i 225 graders varm ugn tills osten fått fin färg och rätten är genomvarm, 10-15 minuter. Servera med kokt pasta.
Tisdag:
Gröna grytan: Skölj och strimla 1 purjolök, skala och grovriv 2-3 morötter, ½ liten kålrot och 1 bit rotselleri. Fräs allt i lite olja i en kastrull. Skölj och rör ner 3 dl röda linser och späd med 8 dl grönsaksbuljong av tärning. Låt allsammans koka på svag värme under lock ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Onsdag:
Het soppa med palsternackor: Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Rör ner 1 msk currypulver och låt det fräsa 1 minuter. Skala och tärna ½ kg palsternackor. Lägg i tärningarna, lite salt och peppar och häll på 7 dl grönsaksbuljong i grytan. Låt koka tills tärningarna är mjuka ca 20 minuter. Häll tärningarna med vätskan i matberedaren och kör den slät. Klicka lite creme fraiche i soppan före serveringen.
Torsdag:
Citronfisk: Tina 400 g torskfilé och skär dem i portionsbitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över 1 tsk salt. Blanda 2 dl lätt creme fraiche med ½ dl mjölk, 1 msk hummerfond, rivet skal av ½ citron och ½ tsk timjan. Häll såsen över fisken och tillaga rätten i 200 graders varm ugn tills fiskköttet är vitt och fast, ca 20 minuter. Servera med pressad potatis.
Fredag:
Lövbiff med svamppytt: Skölj och skiva ca 200 g champinjoner, skala och hacka 1 gul lök. Skala 8 medelstora potatisar och skär dem i små tärningar. Stek svamp, lök och potatis i ca 2 msk smör på svag värme till potatisen blivit mjuk. Rör om under tiden. Öka värmen mot slutet så potatisen får fin färg, salta och peppra. Stek ca 600 g lövbiff i smör ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra och servera med pytten.
Lördag:
Söndag:
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|