Direktlänk till inlägg 6 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
400 g kycklingschnitzel eller kycklingfiléer
1 dl kokosmjöl
2 uppvispade ägg
2 dl mandelmjöl
Salt
2 dl neutral olja
100 g smör
Grönkålschips:
Grönkål
Olivolja
Flingsalt
Tillbehör:
1 påse bladspenat
Tomater
2 buketter broccoli, kokade
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Om du inte har fått tag på färdigskurna kycklingschnitzlar är det enkelt att skära ett bar filéer på längden och banka ut dem schnitzeltunna.
Doppa sedan kycklingskivorna först i en djup tallrik med kokosmjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i mandelmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i mandelmjöl mixat med lite salt.
Var noga så att varje lager täcker ordentligt.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme tills de är vackert gyllenbruna.
Grönkålschips:
Skölj grönkålen.
Torka av med en handduk och låt torka ordentligt.
Värm ugnen till 150 grader.
Lägg grönkålen på en plåt, låt alla varje blad vara ungefär lika stora.
Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt (eller andra valfria kryddor).
Rosta grönkålen mitt i ugnen i ca 15 minuter så att de blir krispiga och har lite färg.
Till servering:
Servera kycklingen på en bädd av bladspenat med ugnsrostad grönkål, tomater och ljummen broccoli till.
Toppa med flingsalt, örtolja och nymalen svartpeppar.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Potatismos, strimlat rökt renkött, rostad lök, cornichons och gräddfil med pepparrotsvisp. Servera på tallrik eller inlindat i fullkornstunnbröd. Beigneter, friterade äppelringar med kanel och och socker. Tisdag: Köttbullar,...
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|