Direktlänk till inlägg 6 juni 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
400 g kycklingschnitzel eller kycklingfiléer
1 dl kokosmjöl
2 uppvispade ägg
2 dl mandelmjöl
Salt
2 dl neutral olja
100 g smör
Grönkålschips:
Grönkål
Olivolja
Flingsalt
Tillbehör:
1 påse bladspenat
Tomater
2 buketter broccoli, kokade
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Om du inte har fått tag på färdigskurna kycklingschnitzlar är det enkelt att skära ett bar filéer på längden och banka ut dem schnitzeltunna.
Doppa sedan kycklingskivorna först i en djup tallrik med kokosmjöl, sedan i uppvispade ägg och sist i mandelmjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i mandelmjöl mixat med lite salt.
Var noga så att varje lager täcker ordentligt.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek schnitzlarna på medelhög värme tills de är vackert gyllenbruna.
Grönkålschips:
Skölj grönkålen.
Torka av med en handduk och låt torka ordentligt.
Värm ugnen till 150 grader.
Lägg grönkålen på en plåt, låt alla varje blad vara ungefär lika stora.
Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt (eller andra valfria kryddor).
Rosta grönkålen mitt i ugnen i ca 15 minuter så att de blir krispiga och har lite färg.
Till servering:
Servera kycklingen på en bädd av bladspenat med ugnsrostad grönkål, tomater och ljummen broccoli till.
Toppa med flingsalt, örtolja och nymalen svartpeppar.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|