Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

Kycklingsallad med bacon och jordgubbar (LCHF)

Av Maria - 6 januari 2012 12:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

3-4 kycklingfiléer, beroende på storlek

200 g rucola (1 stor familjepåse)

2 pkt bacon á 140 g

1 pkt frusen minimajs á 200 g

1 granatäpple

1 ask jordgubbar

200 g sugarsnapps eller sockerärtor

Salt

Peppar

Olivolja


Till såsen:

1 dl majonnäs

1 dl créme fraiche

1-2 tsk curry

1/2 tsk gurkmeja

1/2 tsk chiliflingor


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg i kycklingfiléerna i en låg ugnsfast form/panna.

Droppa en god olivolja över kycklingen och krydda med salt och peppar.

Stek kycklingen i 20 minuter.

Tag ut och låt svalna.

Vill du inte steka bacon i stekpanna på spisen, så går det utmärkt att bre ut skivorna på bakplåt och steka dem i ugnen, tillsammans med kycklingen.

Låt dem rinna av och bli krispiga på hushållspapper.

Under tiden delar du och pillar ur granatäppelkärnorna och sköljer/delar jordgubbarna i minder bitar.

Koka upp sugarsnaps och minimajs i lättsaltat vatten och låt koka i 3 minuter.

Slå av kokvattnet.

Rör ihop såsen och smaka av med salt och peppar.

Ställ kallt till serving.

Såsen kan göras i god tid i förväg.

Fördela rucola över ett stort fat eller fyra stora tallrikar, fortsätt sedan med minimajs och sugarsnaps.

Toppa med kycklingfilé skuren i tunna skivor, knapriga bitar av bacon, jordgubbar och granatäpple.

Extra snyggt och gott blir det om du ringlar lite olivolja över alltsammans precis före servering och avslutar med en nypa flingsalt och nymalt svartpeppar.

Servera currysåsen bredvid.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Av Maria - Onsdag 15 maj 15:15

Antal: 4 ´portioner   Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards