Direktlänk till inlägg 6 januari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3-4 kycklingfiléer, beroende på storlek
200 g rucola (1 stor familjepåse)
2 pkt bacon á 140 g
1 pkt frusen minimajs á 200 g
1 granatäpple
1 ask jordgubbar
200 g sugarsnapps eller sockerärtor
Salt
Peppar
Olivolja
Till såsen:
1 dl majonnäs
1 dl créme fraiche
1-2 tsk curry
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk chiliflingor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg i kycklingfiléerna i en låg ugnsfast form/panna.
Droppa en god olivolja över kycklingen och krydda med salt och peppar.
Stek kycklingen i 20 minuter.
Tag ut och låt svalna.
Vill du inte steka bacon i stekpanna på spisen, så går det utmärkt att bre ut skivorna på bakplåt och steka dem i ugnen, tillsammans med kycklingen.
Låt dem rinna av och bli krispiga på hushållspapper.
Under tiden delar du och pillar ur granatäppelkärnorna och sköljer/delar jordgubbarna i minder bitar.
Koka upp sugarsnaps och minimajs i lättsaltat vatten och låt koka i 3 minuter.
Slå av kokvattnet.
Rör ihop såsen och smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt till serving.
Såsen kan göras i god tid i förväg.
Fördela rucola över ett stort fat eller fyra stora tallrikar, fortsätt sedan med minimajs och sugarsnaps.
Toppa med kycklingfilé skuren i tunna skivor, knapriga bitar av bacon, jordgubbar och granatäpple.
Extra snyggt och gott blir det om du ringlar lite olivolja över alltsammans precis före servering och avslutar med en nypa flingsalt och nymalt svartpeppar.
Servera currysåsen bredvid.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|