Direktlänk till inlägg 30 januari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk smör eller margarin
1 finhackad, gul lök
2 tsk Rörsocker Strö
500 g färsk spenat
1 liter grönsaksbuljong
1 krm muskotnöt
3 dl matlagningsgrädde
salt och peppar efter smak
färsk gräslök
Gör så här:
Smält matfettet i en gryta.
Tillsätt löken och sockret och fräs i ett par minuter.
Tillsätt spenaten och fräs i ytterligare ett par minuter under lock.
Tag upp grönsakerna och finhacka eller mixa dem med lite av buljongen.
Häll tillbaka i grytan och tillsätt resten av buljongen samt muskotnöten.
Salta och peppra.
Koka i 5 minuter.
Tillsätt grädden och värm, men koka inte.
Garnera soppan med klippt gräslök.
Ugn: 200 grader, 15 minuter Ingredienser: 100 g mandel 250 g mandelmassa 3 msk råsocker En nypa flingsalt 2 äggvitor Garnering:Eventuellt chiafrön, mandelspån eller kokosflingor Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mi...
Ingredienser: ca 400 g falukorv 2 gula lökar 2 äpplen 1 msk smör eller margarin 1 klyfta vitkål (ca 400 g) 2-3 dl buljong Ca 1 msk frukt- eller äppelcidervinäger Peppar Ev salt Gör så här: Skala lök och ev äpplen, hacka löke...
Antal: 4-6 portioner Ingredienser: ca. 800 g vitkålfett till stekning (smör eller olja)1,2 l vatten2 tärningar kött- eller grönsaksbuljongnågra kryddpepparkorn ochnågra vitpepparkorn1 lagerbladsojasås400 g (eller mera) sidfläsk Gör så h...
Ingredienser: 4 ägg 4 msk grädde eller vatten 1 msk smör eller margarin 2 dl sylt eller 1 pkt djupfrysta skivade jordgubbar Gör så här: Skilj äggulor och vitor. Blanda gulorna med grädde eller vatten. Vispa vitorna till skum och ...
Antal: 4 stycken Ingredienser: 4 skivor vitt bröd, gärna rostat 4 msk keso 4 skivor torskrom 4 tomatskivor 4 msk svart kaviar Citronklyftor Gör så här: Bred ett lager keso på vitt gärna rostat bröd. Täck med en rejäl skiva...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|