Direktlänk till inlägg 6 april 2012

Laxtårta

Av Maria - 6 april 2012 09:45

Antal: 12-15 personer


Ingredienser:


Botten:

200 g mörk kavring
75 g smält smör


Fyllning:

400 gram kallrökt lax
1 burk röd stenbitsrom (50g)
2 dl lätt creme fraiche
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
2 msk pressad citron
1 krm vitpeppar


Garnering:

1 gurka i stavar
1 knippa rädisor i klyftor
några kvistar basilika
gräslöksblommor
ca 15 skivor kallrökt lax


Gör så här:

  • Riv kavringen på rivjärn eller finfördela i en matberedare.
  • Blanda smulorna med smöret.
  • Kläm fast bakplåtspapper i en form, 24 cm diameter, med löstagbar kant.
  • Tryck ut kavringen till en botten i formen.
  • Ställ kallt ca 15 minuter.
  • Ta bort skinn och ev ben från laxen.
  • Skär den i mindre bitar och finfördela i matberedare.
  • Tillsätt stenbitsrom och creme fraiche.
  • Blanda snabbt ihop.
  • Blötlägg gelatinbladen 5 minuter.
  • Vispa grädden.
  • Smält gelatinet, gärna i mikrovågsugnen, ca 15 sekunder på full effekt.
  • Tillsätt det smälta gelatinet genom att hälla det i tubröret på matberedaren, kör på låg hastighet.
  • Blanda snabbt ner smeten i den vispade grädden.
  • Tillsätt dill, gräslök och citronsaft.
  • Peppra.
  • Häll blandningen över kavringsbottnen och släta till ytan.
  • Ställ i kyl för att stelna minst 3 timmar.
  • Lägg upp tårtan med gurka, rädisor och basilika runt om och garnera med gräslöksblommorna ovanpå.
  • Servera kallrökta laxskivor till.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 12 maj 17:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt   Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...

Av Maria - Söndag 12 maj 16:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar   Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....

Av Maria - Söndag 12 maj 15:30

Antal: 6 portioner   Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja  2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...

Av Maria - Söndag 12 maj 13:30

Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter   Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...

Av Maria - Söndag 12 maj 07:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards