Direktlänk till inlägg 30 april 2012
Nötkött:
Biff i bit: Utmärkt att grilla som hel bit, allra bäst med indirekt grillning. För kortare grilltid, dela den på längden.
Griskött:
Karré i bit: Motsvarigheten till entrecoté. Mycket marmorerad och smakrik. Varva direkt och indirekt grillning tills den är genomstekt.
Lammkött:
Kotlett: En klassiker att grilla direkt men försiktigt. Grillar du för häftigt hinner inte kotletten bli genomstekt vid benet.
Korv:
Bjud på vänt-korv!: När alla är som hungrigast är det dags för vänt-korv. Skiva upp några olika korvsorter, från milda till heta, och servera som tilltugg till drinken. Då gör det inget om grillandet tar lite tid.
Kyckling:
Klubbor: Använd indirekt grillning eller förkoka klubborna i saltat vatten 10-15 minuter. Grilla sakta och vänd dem då och då.
Fisk:
Lax: Fin, fet och fast fisk. Grilla den nästan helt igenom. Funkar bra hel (med indirekt grillning), i kotletter eller på spett.
Grönsaker:
Majskolvar: Förväll i saltat vatten, pensla med olja och salta och peppra. Grilla kolvarna runt om i ca 10 minuter. Mums!
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|