Direktlänk till inlägg 21 juni 2012
Ingredienser:
12 savoiardikex
2 dl outspädd fläderdryck eller lika delar flädersaft och vatten
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarpone eller 375 g kesella 10 procent
ca 1 liter jordgubbar
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk socker
Gör så här:
Vill man använda kesella i stället för den gräddigare mascarponen (italiensk färskost på burk i osthyllan) kan man låta kesellan rinna av i ett kaffefilter några timmar.
Fukta hälften av savoiardikexen (avlånga kex av torr sockerkaksdeg) i fläderdryck och lägg dem tätt ihop i en form.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Blanda vispet med mascarpone eller avrunnen kesella, 1 1/2 dl mosade jordgubbar och ingefära.
Bred ut en tredjedel av ägg-jordgubbskrämen över de blötta kexen.
Skiva 1/3 liter jordgubbar och sockra dem lite, fördela dem över kakan.
Bred på ytterligare lite kräm och lägg sedan på ett lager fläderfuktade kex.
Täck med resterande ägg-jordgubbskräm.
Ställ in formen i kylen några timmar eller över natten.
En variant är att göra portionsdesserter i glas.
Halvera de doppade kexen och varva med lager av äggkräm och jordgubbar på samma sätt som i den större kakan.
Inför serveringen:
Garnera med kvartade jordgubbar och små blad av grönmynta eller citronmeliss.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|