Direktlänk till inlägg 21 juni 2012

Jordgubbstiramisu

Av Maria - 21 juni 2012 15:00


Ingredienser:
12 savoiardikex
2 dl outspädd fläderdryck eller lika delar flädersaft och vatten
2 äggulor
2 msk socker
250 g mascarpone eller 375 g kesella 10 procent
ca 1 liter jordgubbar
1 tsk riven färsk ingefära
1 msk socker

 

Gör så här:

Vill man använda kesella i stället för den gräddigare mascarponen (italiensk färskost på burk i osthyllan) kan man låta kesellan rinna av i ett kaffefilter några timmar.
Fukta hälften av savoiardikexen (avlånga kex av torr sockerkaksdeg) i fläderdryck och lägg dem tätt ihop i en form.

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

Blanda vispet med mascarpone eller avrunnen kesella, 1 1/2 dl mosade jordgubbar och ingefära.
Bred ut en tredjedel av ägg-jordgubbskrämen över de blötta kexen.

Skiva 1/3 liter jordgubbar och sockra dem lite, fördela dem över kakan.
Bred på ytterligare lite kräm och lägg sedan på ett lager fläderfuktade kex.

Täck med resterande ägg-jordgubbskräm.

Ställ in formen i kylen några timmar eller över natten.
En variant är att göra portionsdesserter i glas.

Halvera de doppade kexen och varva med lager av äggkräm och jordgubbar på samma sätt som i den större kakan.


Inför serveringen:

Garnera med kvartade jordgubbar och små blad av grönmynta eller citronmeliss.




 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Av Maria - Tisdag 11 juni 06:07

      Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine, ca 300 g 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor ½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar 2 msk olivolja 1 förpackning krossade tomater (á 500 g) 1 dl vatten 2 burkar bönor, gärna blan...

Av Maria - Söndag 9 juni 16:07

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1½ dl quinoa 150 g fetaost, max 20% fett 1 squash 4 bifftomater 1 rödlök 20 svarta oliver   Dressing: 3 msk vatten 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk hackad oregano 3 msk salt 1 krm g...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se