Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
Antal: 2-3 limpor
Ugn: 200 grader, ca 30 minuter
Jäsning: dubbel storlek + ca 30 minuter
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
75 g smör eller margarin
½ tsk salt
1 dl sirap
3 pomeransskal
7 dl (420 g) rågsikt
1-8 dl (420-480 g) vetemjöl
Gör så här:
Koka upp pomeransskalen i vatten, låt koka tills de svällt, skrapa bort det vita och skär sedan skalen i små tärningar.
Smula jästen i degbunken.
Smält fettet, slå på mjölken och värm till 37 grader.
Slå detta över jästen i degbunken och rör om.
Tillsätt pomeransskal, salt och sirap och arbeta in mjölet.
Täck över degen och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta ihop den.
Baka ut till 2 eller 3 limpor, flytta över dem på smord plåt och låt jäsa ca 30 minuter.
Pricka med gaffel och grädda i 200 grader, ca 30 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|