Direktlänk till inlägg 8 januari 2013
Antal: ca 20 stycken
Ugn: 225 grader, 12-15 minuter
Jäsning: dubbel storlek + jäsa upp
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olja
1 msk krossad kummin
7 dl (350 g) rågmjöl
7-8 dl (420-480 g) vetemjöl
Gör så här:
Värm vattnet fingervarmt och slå det över den smulade jästen.
Tillästt salt, olja och kummin samt rågmjölet och ca 6 dl av vetemjölet.
Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet och arbeta in mera vetemjöl om det behövs.
Kavla ut till en kaka ohc flytta över till lätt smord plåt.
Nagga kakan och markera rutorna, täck över och låt jäsa upp.
Grädda i 225 graders ugnsvärme i 12-15 minuter och pensla därefter kakan med varmt vatten, bryt eller skär den i rutor, täck över och låt kallna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|