Direktlänk till inlägg 29 januari 2013
Antal: ca 50 stycken
Ugn: 175 grader, 8-10 minuter
Ingredienser:
200 g smör eller margarin
1 dl socker
100 g (ca 1½ dl) sötmandel
3 dl vetemjöl
Pensling:
ägg
Garnering:
ca ½ dl sylt
Hackad sötmandel
Glasyr:
Florsocker
Vatten eller mjölk
Gör så här:
Rör smör och socker smidigt.
Mal mandeln och tillsätt den tillsammans med mjölet och arbeta ihop en deg.
Forma små runda bollar och gör en fördjupning i mitten på varje kaka.
Pensla med uppvispat ägg och doppa i hackad sötmandel.
Lägg kakorna på smord plåt med en liten klick sylt i mitten på varje.
Grädda i 175 grader 8-10 minuter.
Glasera kakorna med florsocker utrört i kallt vatten eller mjölk, som ger blankare glasyr när de kallnat.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|