Direktlänk till inlägg 29 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
450 g revbensspjäll, skurna i munsbitsstorlek
Oliv-, raps- eller jordnötsolja till fritering
Marinad:
2 tsk ljus soja
½ tsk salt
En nypa vitpeppar
Såsen:
3 msk vit risvinsvinäger
2 msk socker
1 msk ljus soja
1 msk tomatketchup
1½ msk oliv-, raps- eller jordnötsolja
1 grovt hackad, grön paprika
1 liten, grovt hackad lök
1 liten, tunt skivad morot
½ tsk finhackad vitlök
½ tsk finhackad ingefära
100 g ananasbitar
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål och vänd i köttet.
Marinera i minst 20 minuter.
Hett upp tillräckligt med olja till friteringen i en wokpanna, fritös eller stro, tjockbottnad gryta, värm till 180-190 grader eller tills en brödtärning bryns på 30 sekunder.
Fritera revbensspjällen i 8 minuter.
Låt rinna av och ställ åt sidan.
Till såsen blandar man först samman vinäger, socker, ljus soja och ketchup.
Ställ åt sidan.
Hett upp 1 msk olja i het wokpanna eller fritös och fritera paprika, lök och morot i 2 minuter.
Ta upp och ställ åt sidan.
Hetta upp resterande olja i den rengjorda och varma wokpannan eller fritösen och woka vitlök och ingefära tills de börjar dofta.
Tillsätt vinägerblandningen.
Koka upp igen och tillsätt ananasbitarna.
Lägg till slut i revbensspjällen, paprika, lök och morot.
Rör tills allt är genomvarmt och servera genast.s
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|