Direktlänk till inlägg 31 januari 2013
Antal: 6-8 portioner
Ugn: 190 grader, 45 minuter
Ingredienser:
2 stora auberginer
2 stora, röda paprikor
4 msk spansk olivolja
2 grovt hackade vitlöksklyftor
Rivet skal och saften från en ½ citron
1 msk hackad, färsk koriander
½-1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar
Till garnering:
Färsk, hackad koriander
Servera med:
Färskt eller rostat bröd
Gör så här:
Värm ugnen till 190 grader.
Stick både auberginer och paprikor runt om med en gaffel och pensla med 1 msk av olivoljan.
Lägg på en bakplåt och sätt in i förvärmd ugn i 45 minuter tills skalet börjar svartna, auberginerna har blivit mjuka och paprikorna har sjunkit ihop.
Lägg dem sedan i en skål och täck dem ordentligt med en ren, fuktig kökshanduk.
Man kan också lägga dem i en plastpåse och låta dem stå i ca 15 minuter för att svalna.
Halvera auberginerna på längden och ta försiktigt ur köttet med en sked.
Släng skalet.
Skär innanmätet i stora bitar.
Skala och kärna ur paprikorna skär dem i stora bitar.
Värm resterande olivolja i en panna.
Lägg i aubergine och paprika och fräs i 5 minuter.
Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 30 sekunder.
Häll upp på hushållspapper och låt rinna av, häll sedan fräset i en matberedare.
Tillsätt citronskal och citronsaft, hackad koriander, paprikapulver samt salt och peppar efter smak och mixa till en melerad puré.
Häll aubergine- och paprikadipp i en serveringsskål.
Servera den varm eller rumsvarm, eller låt svalna i 30 minuter och ställ den därefter i kylskåpet i minst 1 timme och servera kall.
Garnera med korianderkvistar och servera med tjocka skivor färskt eller rostat bröd att doppa med.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|