Direktlänk till inlägg 31 januari 2013

Aubergine- & paprikadipp

Av Maria - 31 januari 2013 09:15

Antal: 6-8 portioner

Ugn: 190 grader, 45 minuter


Ingredienser:

2 stora auberginer

2 stora, röda paprikor

4 msk spansk olivolja

2 grovt hackade vitlöksklyftor

Rivet skal och saften från en ½ citron

1 msk hackad, färsk koriander

½-1 tsk paprikapulver

Salt

Peppar


Till garnering:

Färsk, hackad koriander


Servera med:

Färskt eller rostat bröd


Gör så här:

Värm ugnen till 190 grader.

Stick både auberginer och paprikor runt om med en gaffel och pensla med 1 msk av olivoljan.

Lägg på en bakplåt och sätt in i förvärmd ugn i 45 minuter tills skalet börjar svartna, auberginerna har blivit mjuka och paprikorna har sjunkit ihop.

Lägg dem sedan i en skål och täck dem ordentligt med en ren, fuktig kökshanduk.

Man kan också lägga dem i en plastpåse och låta dem stå i ca 15 minuter för att svalna.

Halvera auberginerna på längden och ta försiktigt ur köttet med en sked.

Släng skalet.

Skär innanmätet i stora bitar.

Skala och kärna ur paprikorna skär dem i stora bitar.

Värm resterande olivolja i en panna.

Lägg i aubergine och paprika och fräs i 5 minuter.

Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 30 sekunder.

Häll upp på hushållspapper och låt rinna av, häll sedan fräset i en matberedare.

Tillsätt citronskal och citronsaft, hackad koriander, paprikapulver samt salt och peppar efter smak och mixa till en melerad puré.

Häll aubergine- och paprikadipp i en serveringsskål.

Servera den varm eller rumsvarm, eller låt svalna i 30 minuter och ställ den därefter i kylskåpet i minst 1 timme och servera kall.

Garnera med korianderkvistar och servera med tjocka skivor färskt eller rostat bröd att doppa med.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards