Direktlänk till inlägg 26 mars 2013
Ingredienser:
4 urvattnade saltsillfiléer
2 dl vatten
2 dl Strösocker
1 1/4 dl ättiksprit
5 krossade kryddpepparkorn
5 krossade svart- eller vitpepparkorn
Sås:
1 dl tärnad röd lök
1 dl skivad purjolök
1 skalat, tärnat äpple
2 dl creme fraiche
1 msk curry
2 tsk Florsocker
1 krm salt
Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till lagen i en kastrull och koka upp.
Låt svalna.
Skär sillfiléerna i bitar och lägg i en skål eller burk.
Häll på den avsvalnade lagen och låt stå kallt till nästa dag.
Blanda samman ingredienserna till såsen.
Tag upp sillen från lagen och torka av den på hushållspapper.
Lägg sillbitarna i såsen och låt stå 1 dygn.
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|