Direktlänk till inlägg 2 april 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 8 minuter
Ingredienser:
4 portioner ris
150 g sockerärter
Järpar:
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g kalvfärs
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör eller margarin
Persiljesås:
1 msk vitvinsvinäger
2½ dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk majsstärkelse
½ kruka persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Järpar:
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke.
Låt stå någon minut.
Blanda ner färs, salt och peppar.
Rör noga.
Forma färsen till järpar och stek dem i matfettet i en stekpanna tills de får fin färg.
Lägg dem i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen ca 8 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader.
Persiljesås:
Blanda vinäger, vatten, grädde, smulad buljongtärning och majsstärkelse i en kastrull.
Koka såsen några minuter under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
Koka sockerärterna i saltat vatten ca 3 minuter.
Persiljesås:
Plocka persiljan och blanda ner i den varma såsen.
Häll såsen i en mixer och mixa tills den blir grön.
Häll tillbaka såsen i kastrullen och låt den bli varm.
Servera järparna med ris, sockerärter och persiljesås.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|