Direktlänk till inlägg 9 maj 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 45 minuter
Ingredienser:
600 g laxfilé, utan skinn
2 tsk flingsalt
½ msk olivolja
500 g potatis
500 g färska rödbetor
3 msk olivolja
1 tsk salt
3 dl yoghurt 10%
½ kruka färsk basilika
150 g fetaost
1 liten vitlöksklyfta, riven
2 tsk olivolja
Salt
Svartpeppar
150 g sockerärter
1 citron, i klyftor
½ kruka basilikablad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Skala potatis och rödbetor.
Lägg en potatis på en träslev och skär tunna snitt med vass kniv till slevens kant.
Fortsätt med all potatis och rödbetorna.
Fördela på en ugnsplåt.
Ringla över olja och strö på salt.
Rosta mitt i ugnen ca 45 min.
Pensla snittytorna då och då med oljan i formen.
Mixa basilikan med hälften av yoghurten till fin grön färg.
Tillsätt resten av yoghurten och smula ner fetaosten.
Smaka av med vitlök, olivolja, salt och peppar.
Skär laxen i tärningar och trä upp på spett.
Salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna.
Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
Servera laxen med hasselbackare, fetaostkräm, sugarsnaps, citron och basilika.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|