Direktlänk till inlägg 10 maj 2013
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, ca 50 minuter
Ingredienser:
900 g kycklingben
1 dl hoisinsås
½ tsk salt
4 dl risoni
150 g blomkålsris eller riven blomkål
3 msk smör
150 g minimozzarella
½ gurka, i stavar
250 g körsbärstomat på kvist
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Pensla kycklingen med hoisinsåsen och salta.
Rosta mitt i ugnen tills köttet lossnar från benet, ca 50 min.
Pensla gärna med skyn någon gång under ugnstiden.
Koka risonin, enligt anvisning på förpackningen, tillsammans med blomkålsriset (hela koktiden).
Häll av vattnet.
Tillsätt smöret och smaka av med salt.
Servera kycklingklubborna med blomkålsrisoni, mozzarella, tomat och gurka.
Måndag: Pasta cabonara: Pasta med bacontärningar, äggula, grädde, riven parmesan och svartpeppar. Knäckiga sesamkex. Tisdag: Karibisk kyckling: Strimla och bryn kycklingfiléer i olja med ingefära, chili och curry. Tillsätt en på...
Måndag: Honungsglaserade revbensspjäll, potatis och grönsallad med apelsin och endiver. Risi frutti Tisdag: Timjansstekta köttbullar, pastaskruvar. Fruktyoghurt. Onsdag:Grönkålssoppa med spenat, ägghalvor, grovriven ost. ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|