Direktlänk till inlägg 10 juni 2013
Mängd: ca 1 liter
Ingredienser:
1 citron, det tunna gula skalet
2 kvistar färsk rosmarin
6 lätt krossade svartpepparkorn
70 cl brännvin special
2 dl söt sherry
Gör så här:
Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.
Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.
Fyll på med brännvin och sherry.
Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.
Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas.
Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.
Kavla ut degen och forma till fyra små pizzor.
Använd en skål att markera en cirkel i degen med.
Skär cirklarna ur degen.
Bred nutella på degen, men behåll en liten kant runtom utan topping.
Strö på nötter.
Krossa kakorna och strö på.
Lägg på grillen (ev. på folie).
Låt ligga till dess att pizzadegen har bakats.
Lägg på marschmallows och grilla ytterligare några minuter, tills marschmallowsen börjar smälta.
Spritsa ut chokladsåsen över pizzorna.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|