Direktlänk till inlägg 16 januari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g pasta, gärna fjärilar
200 g broccolibuketter
1 knippe rädisor
1 röd paprika
600 g räkor med skal
Dressing:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk flytande honung
½ paket saffran
½ tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk smulad dragon
½ tsk salt
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Spola pastan i kallt vatten.
Koka broccolin i lättsaltat vatten, ca 3 minuter.
Ansa och skiva rädisorna.
Kärna ur och tärna paprikan.
Skala räkorna.
Blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
Smaka av.
Blanda försiktigt samman pastan med broccoli, rädisor och paprika.
Häll över dressingen strax innan salladen skall serveras.
Strö över räkorna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|