Direktlänk till inlägg 18 januari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
150 g rotselleri
150 g palsternacka
150 g morötter
1 stor gul lök
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1½ dl vitt vin
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 lagerblad
Salt
Peppar
Pepparrotsgrädde:
1 dl vispgrädde
2 tsk riven pepparrot
1 krm socker
Salt
Peppar
Tillbehör:
150 g fint strimlat rökt nötkött
250 g champinjoner eller annan svamp
Timjan, färsk eller torkad
Gör så här:
Skala och tärna rotselleri, morötter och palsternacka.
Skala och skiva löken.
Lägg allt i en stor kastrull och fräs rotfrukter och lök i lite smör några minuter.
Späd med vatten, smulad buljong och vin.
Tillsätt krossade enbär, timjan och lagerblad.
Låt allt puttra under lock ca 20 minuter.
Häll soppan i en matberedare i omgångar och kör till slät puré.
Häll tillbaka soppan i kastrullen och koka upp på nytt.
Smaka av med salt, peppar och ev mer timjan.
Vispa grädden och tillsätt pepparrot och socker.
Smaka av med salt och peppar.
Fräs den ansade svampen i lite smör tills det knäpper i den .
Häll upp soppan och tillsätt svampen.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|