Direktlänk till inlägg 1 mars 2014
Antal: 2 stycken
Jäsning: ca 30 minuter + ca 30 minuter
Ugn: 200 grader, ca 40 minuter
Ingredienser:
75 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 tsk salt
½ dl riven parmesanost
1 msk smulad rosmarin
Ca 12-13 dl vetemjöl special
Pensling och garnering:
Uppvispat ägg
Sesamfrö
Grovt salt
Gör så här:
Smula ner jästen i degbunken.
Smält smör och tillsätt mjölken.
Låt det bli fingervarmt.
Häll det över jästen och rör så att den löser sig.
Tillsätt salt, ost, rosmarin och det mesta av mjölet.
Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig.
Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt.
Dela degen i två bitar.
Dela varje degbit i ca 12-14 bitar.
Forma till runda bullar.
Lägg 12-14 bullar i runda smorda formar med mellanrum mellan varje bulle.
Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö sesamfrö och salt över.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills de fått fin färg och känns torra.
Stjälp upp bröden och låt kallna på galler under duk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|