Direktlänk till inlägg 7 mars 2014
Antal: 10-12 portioner
Ingredienser:
75 g smält smör
Ca 200 g smulad kavring
5-7 blötlagda gelatinblad
1 burk matjesfiléer + lite spad
1 knippe hackad gräslök
2 dl vispgrädde
4 dl gräddfil
1 krm svartpeppar
1 msk riven pepparrot
Garnering:
Finhackad rödlök
Finhackad gräslök
Stenbitsrom
Limeskivor
Gör så här:
Blanda smör och kavringsskivor i en matberedare.
Tryck ut massan i plastfolieklädd form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Finhacka sillfiléerna.
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda grädde, gräddfil, sill, gräslök, pepparrot och svartpeppar väl.
Smaka av med lite sillspad.
Krama ur gelatinet och smält det på svag värme.
Häll det i gräddsmeten under omrörning och häll blandningen i formen.
Ställ kallt att stelna i minst 4-5 timmar.
Ta ur "tårta" ur formen, låt eventuellt botten vara kvar.
Garnera som ni vill.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 800 g potatis1 rödlök3 msk kapris Vinägrette:2 msk vitvinsvinäger0,5 tsk saltpepparev 1 tsk dragon1-2 tsk dijonsenap3 msk olja2 msk vatten Servering:0,5 dl persilja, finskuren (eller 2 msk färsk timjan) G...
Antal: 14 stycken Ingredienser: 2 ägg 250 keso 1 msk fiberhusk Lite salt 1 msk smör Tillbehör: Brieost Salami Physalisfrukt Gör så här: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitan hårt. Blanda keso, fiberhusk,...
Antal: 1 bröd Ugn: 180 grader, ca 60 minuter Ingredienser: 150 g pumpafrön 150 g sojaflingor 50 g valnötter 50 g mandlar 1 dl sojamjöl 6 ägg Gör så här:Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienser i en mixer. Mixa ...
Antal: ca 25 rutor Ugn: 200 grader, 20-25 minuter Ingredienser: 400 g mandelmassa 150 g smör, mjukt 5 ägg Rivet skal av 1 lime 2½ dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1½ tsk vaniljsocker 1 dl blåbär 2 dl hallon 2-3 msk pärlsocker ...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 3 hackade vitlöksklyftor ½ dl olivolja 1 burk sköljda kikärter 2 hönsbuljongtärningar 8 dl vatten ½ dl torrt vitt vin 1 tsk timjan Salt Peppar Gör så här: Fräs vitlöken kort i olivoljan...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|