Direktlänk till inlägg 9 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Spanska rulader:
500 g fläskfärs
1 ägg
½ dl vatten
1 tsk salt
2 msk finhackad gul lök
1 pressad vitlökskklyfta
2 tsk paprikapulver, söt
1-2 krm chilipeppar
½ tsk malen spiskummin
Smör till stekning
Paprika- & bönsallad:
1 liten grön paprika
1 liten gul paprika
1 burk röda bönor
1 msk finhackad gul lök
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med salladen.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Häll spadet från bönorna och blanda med paprika och lök.
Blanda och slå över dressingen.
Blanda ingredienserna till färsen, forma avlånga järpar.
Bryn dem till vacker färg och efterstek under lock på svag värme eller i mikrovågsugn.
Vispa ur pannan och sila skyn.
Njut med sallad, sky, kokt potatis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|