Direktlänk till inlägg 9 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Spanska rulader:
500 g fläskfärs
1 ägg
½ dl vatten
1 tsk salt
2 msk finhackad gul lök
1 pressad vitlökskklyfta
2 tsk paprikapulver, söt
1-2 krm chilipeppar
½ tsk malen spiskummin
Smör till stekning
Paprika- & bönsallad:
1 liten grön paprika
1 liten gul paprika
1 burk röda bönor
1 msk finhackad gul lök
2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Börja med salladen.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Häll spadet från bönorna och blanda med paprika och lök.
Blanda och slå över dressingen.
Blanda ingredienserna till färsen, forma avlånga järpar.
Bryn dem till vacker färg och efterstek under lock på svag värme eller i mikrovågsugn.
Vispa ur pannan och sila skyn.
Njut med sallad, sky, kokt potatis.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|