Direktlänk till inlägg 20 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
300 g salsicciakorv
1 stor lök
Matfett
3 paprikor, blandade färger
300 g tagliatelle
2 msk god olivolja
125 g mozzarellaost
Svartpeppar
Gör så här:
Skär korvarna i slantar.
Skala och hacka löken.
Kärna ur och tärna paprikorna.
Fräs korv och lök i lite matfett tills löken är mjuk och glansig och korven har fått lite färg.
Tillsätt paprikorna och låt dem fräsa med tills de mjuknar.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
Häll bort vattnet och ringla över olivolja.
Rör samman den nykokta pastan med korven och grönsaksfräset.
Dela osten i små bitar och strö över.
Krydda med nymalen svartpeppar.
Bjud gärna en sallad till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|