Direktlänk till inlägg 21 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g blandfärs
2½ msk ströbröd
1 dl mjölk
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
½ kruka basilika
Salt
Peppar
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grönsaksbuljong
Salt
En nypa chilipeppar
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla ca 10 minuter.
Hacka under tiden löken och basilikan.
Rör samman färs, ströbrödsblandning, lök, pressad vitlök, basilika, salt och peppar.
Forma till bollar, lite större än köttbullar.
Hacka löken till tomatsåsen.
Fräs smör tillsammans med 1 skivad vitlöksklyfta.
Fyll på med krossade tomater, buljong, salt och chilipeppar.
Lägg ner basilikabollarna och låt det sjuda 15-20 minuter.
Servera med pasta till.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|