Direktlänk till inlägg 21 mars 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g blandfärs
2½ msk ströbröd
1 dl mjölk
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
½ kruka basilika
Salt
Peppar
Tomatsås:
1 burk krossade tomater
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl grönsaksbuljong
Salt
En nypa chilipeppar
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt svälla ca 10 minuter.
Hacka under tiden löken och basilikan.
Rör samman färs, ströbrödsblandning, lök, pressad vitlök, basilika, salt och peppar.
Forma till bollar, lite större än köttbullar.
Hacka löken till tomatsåsen.
Fräs smör tillsammans med 1 skivad vitlöksklyfta.
Fyll på med krossade tomater, buljong, salt och chilipeppar.
Lägg ner basilikabollarna och låt det sjuda 15-20 minuter.
Servera med pasta till.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|